Checklist onderzoek 2.0

Bron toegevoegd door Marije Kanis


De Checklist onderzoek 2.0 is om stapsgewijs te helpen bij het uitvoeren van onderzoek (met vnl. gebruikers). Er is zowel een Engelse als een Nederlandse editie.

Bij het doen van onderzoek, bijvoorbeeld om een ontwerp te motiveren en deze in een gebruikersstudie te evalueren, komt het een en ander bij kijken. Met behulp van de checklist, kunnen studenten, docenten en onderzoekers zo op een simpele manier nagaan of alle te ondernemen stappen in het onderzoeksproces in orde zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het anonimiseren van onderzoeksgegevens en toestemming voor  eventuele fotos, audio- en video opnames.

Ik hebt de Checklist onderzoek ontwikkeld en gebaseerd op ervaringen met verschillende studenten en onderzoek bij Digital life, Kenniscentrum DMCI. Een belangrijk doel van de checklist is om beter resultaten van studenten te kunnen verwerken in wetenschappelijke publicaties. Dit moet idealiter vervolgens helpen om ons praktijkgericht onderzoek op een hoger niveau te brengen en beter met onderwijs te verbinden.

Zie ook: http://www.digitallifecentre.nl/nieuws/checklist-onderzoek-20
De checklist is dynamisch in ontwikkeling. Vragen, opmerkingen, verbetersuggesties en interesse om deze checklist ergens specifiek voor te willen inzetten/gebruiken, hoor ik daarom graag! Contact: Dr Marije Kanis - m.kanis@hva.nl


De volgende bestanden zijn toegevoegd aan deze bron:

Deze bron hoort bij de volgende vragen: